Rum til fordybelse

vi designer læring

AKUSTIKBILLEDER

Forudsætningen for et godt og sundt lydmiljø er, at rummets akustik er god. Akustik måles i efterklangstid. Jo hårdere overfladerne (vægge, vinduer, loft og gulv) i rummet er, jo længere bliver efterklangstiden, og jo værre opleves lydene.

Når mere end to personer taler sammen, som det oftest forholder sig i læringsrum, bliver det sværere at forstå hinanden, fordi lydene fra hver enkelt person er længe om at forsvinde i rum med mange hårde overflader – lydene opleves derfor som larm eller støj.

Ønsker I bedre vilkår for trivsel og læring, kan larmen nemt reduceres ved at opsætte støjdæmpende akustikbilleder på væggene.

“Vores samarbejde med MuteDesign har været super. Der har været en klar og tydelig kommunikation gennem hele processen og en rigtig god vejledning i forbindelse med placering og valg af akustikbilleder.
Eleverne er vilde med de forskellige design på pladerne og i forhold til akustikken i vores store musiklokale oplever musiklærerne en mere ”ren” lyd i lokalet. MuteDesigns akustikplader har gjort en enorm forskel.”

Jeppe Lyng Paulsen

Musiklærer på Hasle Skole

Flip & Learn akustikbilleder

Vi har opfundet og designet Flip & Learn systemet, som er en genial måde at skabe dynamiske og funktionelle, visuelle læringsmiljøer på.

Bagpladen er en 35 mm. A-klassificeret akustikplade, med fastmonterede trædyvler. Herpå hænger læringsplader, som har print på begge sider. Læringspladerne er 20 mm. tykke akustikplader i standardmålene 40×40 cm. med to huller foroven til ophængning.

Når Flip & Learn systemet ikke er i brug som lærings- eller undervisningsværktøj, fungerer løsningen som både udsmykning, fagkodning og effektiv støjdæmpning i lokalet.

Vi har en lang række læringsmotiver klar til print til både skoler og daginstitutioner, men skræddersyr også motiver efter ønske.

Bæredygtige og sundhedsvenlige akustikplader

Vi tilbyder alle vores design printet på væghængte akustikplader, der er henholdsvis 20 mm. og 35 mm. tykke. Vi har været grundige med at finde det bedst egnede materiale til skoler og daginstitutioner.

Akustikpladerne er fremstillet af PET-fibre, som er 100% genbrugsmateriale udvundet af brugte plastikflasker. Akustikpladerne er både allergi- og sundhedsvenlige og frigiver ikke emissioner eller fiberstøv, som kan skade eller irritere hud og øjne.

Pladerne er gennemfarvet sorte, og har derfor en eksklusiv sort kant, når de ses fra siden. PET-fibrene er bløde og eftergivende, så materialet tåler stød fra genstande, som ikke er skarpe. Printet påføres den stofbeklædte overflade, hvilket yderligere giver materialet et eksklusivt look. Motiverne krakelerer ikke ved stødpåvirkning og pladerne kan laves i alle mål og figurskæres.

Akustikpladerne på 35 mm. er testet til lydabsorberende klasse A, som er den højest opnåelige lydklasse.

Leverandør af print og akustikplader

Når vi leverer vores design, printet på bæredygtige akustikplader til væg, foregår det i et samarbejde med kvalitetstrykkeriet Damgaard-Jensen A/S, der fungerer som vores underleverandør af både print og akustikplader – begge dele af meget høj kvalitet.

Damgaard-Jensen A/S hører under Prinfo og har produktion lokalt i Danmark. De er certificeret efter kvalitetsstandarden ISO 9001 og miljøledelsesstandarden ISO 14001.

I samarbejde med Damgaard-Jensen kan vi også tilbyde rammeløsninger til jeres akustikprint. Læs mere om muligheder og montering af akustikplader i vores materialeguide.

Har I brug for akustiske støjmålinger?

Vi samarbejder også med Audioexperts, som har mange års erfaring med støjmålinger, analyser og beregninger.

Kontakt os, hvis I ønsker professionelle målinger af støjniveau og efterklangstid i jeres lokaler, så håndterer vi hele processen i samarbejde med Audioexperts.