Materiale
guide

vi designer læring

MATERIALER

Hos MuteDesign har vi ingen lagervarer. Vi sætter i produktion, når vi har et salg. Og så printer vi alle vores læringsdesign på langtidsholdbare skiltemedier, der holder sig flotte i årevis, både ude og inde. Således hjælper vi med at reducere overproduktion og overforbrug.

I vælger selv, hvilket materiale, I ønsker jeres motiver printet på. Bliv klogere på de forskellige skiltemedier her i vores guide.
Har I andre idéer og ønsker til materiale, som I ikke kan finde her, så tag fat i os – Alt er muligt til det modsatte er bevist.

Selvklæbende-folie
Selvklæbende folie

Folier kan fx klæbes op på vægge, døre, skabslåger og reoler – blot fladen er glat og rengjort. Folier findes i mange kvaliteter. Vi printer kun på den allerbedste kvalitet, så I er sikret et flot produkt længst muligt.
Et godt alternativ til folier er 1 mm. PVC, som er supernem at montere.

Print på folie

Vi anvender altid kvalitetsfolie, som udgangspunkt med latexprint, der påføres en matlaminat. Det har en flot, langtidsholdbar og modstandsdygtig overflade.

Specialmål og design
Al selvklæbende folie kan specialdesignes og figurskæres og tilpasses lige netop de motiver, formater og størrelser, I har behov for. Kontakt os, hvis I ønsker et særligt motiv eller en af vores standardfolier i specialmål.
Montering

Opsætning af folie kræver ofte lidt øvelse. De mindre folier er relativt nemme selv at montere. Større folier kan være mere udfordrende, hvorfor professionel montering anbefales. Kontakt os, hvis I ønsker professionel montering af jeres motiver.

Whiteboard-laminat

Alle vores motiver kan leveres på folie med whiteboard-laminat, så der er mulighed for at tegne og skrive oven i motivet igen og igen. Kontakt os, hvis I ønsker whiteboard-laminat

Rengøring og vedligehold

Støv og snavs kan fjernes med en opvredet klud eller ved støvsugning med en blød børste.

Gulvfolie

Gulvfolier findes i mange kvaliteter. Vi printer kun på den allerbedste og mest slidstærke kvalitet og laminerer folien med et skridsikkert højkvalitetslaminat. Så er I sikret et solidt, flot og sikkert produkt.

Specialmål og design
Alle gulvfolier kan specialdesignes og figurskæres og tilpasses lige netop de motiver, formater og størrelser, I har behov for. Kontakt os, hvis I ønsker et særligt motiv eller en af vores gulvfolier i specialmål.
Montering

Montering af gulvfolie kræver ofte lidt øvelse. De mindre gulvfolier er relativt nemme selv at montere. Større folier kan være mere udfordrende, hvorfor professionel montering anbefales. Husk at rense gulvet grundigt før montering af folien, så der er helt rent og tørt og fri for små sandkorn. Kontakt os, hvis I ønsker professionel montering af jeres motiver.

Rengøring og vedligehold
Vi fraråder kraftigt at bruge rengøringsmaskiner på gulvfolier – de slider på gulvfolien og reducerer levetiden markant. Brug ikke for meget vand og forsøg at skåne foliens kanter mest muligt, når der vaskes. Gulvfolier, uanset kvalitet, har en begrænset levetid, og man skal forvente relativt hyppig udskiftning. Folier, der udsættes for meget direkte sollys eller er placeret i meget trafikerede områder, skal man påregne at skifte hyppigere end ellers.
Et godt alternativ til gulvfolier er vores gulv-vinylmåtter, som er flytbare og kan gemmes væk, når de ikke er i brug.
Gulv-vinyl

Gulv-vinyl egner sig godt som gulvmåtter til indendørs og udendørs brug, fordi den har en god slidstyrke og kan ligge på de fleste typer af underlag. Gulv-vinylen er bøjelig og kan flyttes fra rum til rum, så man kan have glæde af motiverne flere steder og skabe fleksible læringsmiljøer.

Overfladen på gulv-vinylen er mat, og man kan sagtens springe rundt på måtterne, uden de skrider. Vær dog opmærksom på, at sand på gulvet mindsker skridsikkerheden.

Gulv-vinylen er et godt alternativ til gulvfolien.

Specialmål og design
Alle gulv-vinyler kan specialdesignes og figurskæres og tilpasses lige netop de motiver, formater og størrelser, I har behov for. Kontakt os, hvis I ønsker et særligt motiv eller en af vores gulv-vinylmåtter i specialmål.
Print på gulv-vinyl
Vi anvender UV-print, som er en farvelægning, der påføres direkte på materialet og hærdes med stærkt UV-lys, så farverne holder længere end på et traditionelt print – også når det udsættes for sollys. UV-print har en mat overfladetekstur, der ser eksklusiv ud. UV-print er en bæredygtig og miljøvenlig printform uden brug af skadelige opløsningsmidler.
Montering
Gulv-vinyl kræver ikke montering, da den ligger løst på gulvet som en måtte og kan tages frem og lægges væk efter behov.
Rengøring og vedligehold
Støv og snavs kan fjernes med en opvredet klud eller ved støvsugning med en blød børste.
Mutedesign-alusandwich-kryb
Alu-sandwichplader

Alu-sandwichpladerne er kun 3 mm. tykke og sammensat af tynde aluminiumsplader på ydersiderne og en hård kerne af plast i midten. Pladerne er hvidlakeret på begge sider og printes med et lækkert mat UV-print med mærkbar tekstur. Alle pladerne har afrundede hjørner og leveres med beskyttelsesfolie på bagsiden.

Alu-sandwichpladerne er et let skiltemedie, men pladerne er både stærke, formstabile og holdbare. Alu-sandwichpladerne kan anvendes både indenfor og udenfor og holder til al slags vind og vejr.

Print på alu-sandwichplade

Vi anvender som udgangspunkt UV-print, som er en farvelægning, der påføres direkte på materialet og hærdes med stærkt UV-lys, så farverne holder længere end på et traditionelt print – også når det udsættes for sollys. UV-print giver en mat overfladetekstur, der ser eksklusiv ud. UV-print er desuden en bæredygtig og miljøvenlig printform uden brug af skadelige opløsningsmidler. Print på begge sider af pladen er muligt. Hertil kan fx vælges en matlaminat, der forlænger levetiden yderligere.

Whiteboard-laminat
Motiver på alu-sandwichplader kan desuden lamineres med whiteboard-laminat, så der er mulighed for at tegne og skrive oven i motivet igen og igen. Kontakt os, hvis I ønsker motiver med whiteboard-laminat.
Specialmål og design
Alle alu-sandwichplader kan specialdesignes og figurskæres og tilpasses lige netop de motiver, formater og størrelser, I har behov for. Kontakt os, hvis I ønsker et særligt motiv eller et af vores standardmotiver på alu-sandwichplader i specialmål.
Montering af alu-sandwichplader

Det er nemt selv at montere alu-sandwichplader. Skruer kan let skrues direkte gennem pladerne, så derfor kommer de uden huller, så man selv kan placere skruerne dér, hvor det giver bedst mening. Kontakt os, hvis I ønsker jeres motiver med forborede huller.

Alu-sandwichpladerne kan også leveres med forborede huller, så de er hurtige at montere på fx trådhegn med strips. Strips og skruer medfølger ikke, men kan findes i ethvert byggemarked. Kontakt os, hvis I ønsker professionel montering af jeres motiver.

Rengøring og vedligehold
Støv og snavs kan fjernes med en opvredet klud eller ved støvsugning med en blød børste.
Akustikplader

Trivsel hos børn og voksne kan fremmes markant, hvis man forbedrer akustikken. Vi arbejder derfor med det bedst egnede akustikplademateriale til skoler og institutioner og tilbyder alle vores motiver printet på robuste, miljøvenlige akustikplader af høj kvalitet.

Vi printer på 20 mm. og 35 mm. tykke akustikplader. Materialet er gennemfarvet sort, og pladernes kanter vil derfor give fornemmelsen af en indramning. Print på begge sider er muligt.

A-klassificerede akustikplader
Akustikpladerne har fremragende, lydabsorberende egenskaber. Pladerne på 35 mm. er testet til lydabsorberende klasse A, som er den højest opnåelige lydklasse.
Specialmål og design
Alle akustikplader kan specialdesignes og figurskæres og tilpasses lige netop de motiver, formater og størrelser, I har behov for. Kontakt os, hvis I ønsker et særligt motiv eller et af vores standardmotiver printet på akustikplader i specialmål.
Montering af akustikplader
Monteringen af akustikplader afhænger af, om man vælger en rammeløsning eller monterer pladerne på væggen, som de er.

Akustikplader uden ramme “svæver” 10 mm. ud fra væggen, hvilket giver en større støjdæmpende effekt og et eksklusivt udtryk. De kommer med skjulte vægbeslag samt afstandsstykker som klæber til væggen, så pladerne bliver inde ved væggen. Pladerne er meget nemme selv at montere.

Guidelines for bedste støjdæmpende effekt af akustikplader
  • Akustikpladerne monteres i talehøjde – både siddende og stående talehøjde.
  • Afstand på 10 mm. ml. væg og plade giver den bedst dæmpende effekt.
  • Store eller små plader? Effekten afhænger af det samlede antal m2.
  • Bedste effekt opnås ved at montere akustikplader på flere vægge i samme rum.
  • Fordel akustikpladerne jævnt i lokalet. Dog kan man samle akustikpladerne i et bestemt område af et større lokale, hvis det særligt er her, støjen stammer fra. Således kan man lave støjdæmpende zoner i større rum.

Kontakt os, hvis I ønsker professionel montering af jeres akustikløsninger gennem MuteDesign.

Rammer
Akustikpladerne tager sig utroligt flotte ud uden ramme, men kontakt os, hvis I ønsker indramning med alurammer, trærammer eller udskiftelige stofprint. Der er flere forskellige løsninger og muligheder, og en ramme vil beskytte akustikpladerne, hvis de fx har en udsat placering.
Miljøvenlige og bæredygtige
Akustikpladerne er fremstillet af PET-fibre, som er 100% genbrugsmateriale udvundet af brugte plastflasker. PET-fibrene i pladerne er bløde og eftergivende, og materialet tåler stød fra genstande, som ikke er skarpe.
Printoverfladen er tekstil, specielt fremstillet til at lyd kan trænge igennem, og motivet krakelerer ikke ved stødpåvirkning. Print på akustikplader vil, grundet den lydabsorberende overflade, ikke stå helt så skarpt som på fx en alusandwich-plade eller en folie.

Der er et lavt energiforbrug ved produktion af PET-fibre, som gør, at pladerne efterlader et CO2 aftryk, der er langt mindre end andre fibermaterialer og samtidig reducerer forbruget af verdens olieressourcer. PET-fibre er genbrugelige og sikrer et sundt økosystem.

Allergi- og sundhedsvenlige
Akustikpladerne af genbrugsplast giver et bedre indeklima end traditionelle akustikplader. De frigiver ikke emissioner eller fiberstøv, som kan skade eller irritere hud og øjne. Bakterier kan heller ikke leve i materialet. Pladerne er derfor både allergi- og sundhedsvenlige.
Vores leverandør af print og akustikplader, Damgaard-Jensen A/S, er certificeret efter kvalitetsstandarden ISO 9001 og miljøledelsesstandarden ISO 14001.
Rengøring og vedligehold
Lettere snavs kan fjernes med en støvsugning med blød børste eller en hårdt opvredet klud.
kroppen-kropsdele-indre-organer-laereplanstemaer-laereplaner-sprogudvikling-laeringsrum-visuelle-laeringsmiljoeer-vuggestueindretning-mutedesign
1 mm. opskummet PVC

En 1 mm. tynd plade af opskummet PVC er et godt alternativ til den klassiske folie. Det er en meget tynd og let bøjelig plade, der ikke går i stykker eller bliver grim, når små pilfingre kradser eller piller i kanterne.
Sammenlignet med en folie, vil denne meget tynde plade fremstå med dybde og et eksklusivt udtryk. PVC-pladen er god til fx døre, skabe og bagsider af reoler. Den kan også klæbes op på vægge.

Print på PVC-plade

Vi anvender som udgangspunkt UV-print, som er en farvelægning, der påføres direkte på materialet og hærdes med stærkt UV-lys, så farverne holder længere end på et traditionelt print – også når det udsættes for sollys. UV-print giver en mat overfladetekstur, der ser eksklusiv ud. UV-print er en bæredygtig og miljøvenlig printform uden brug af skadelige opløsningsmidler.

Whiteboard-laminat

Alle vores motiver kan også leveres på 1 mm. PVC-plader med whiteboard-laminat, så der er mulighed for at tegne og skrive oven i motivet igen og igen. Kontakt os, hvis I ønsker whiteboard-laminat.

Specialmål og design

Alle PVC-plader kan specialdesignes og figurskæres og tilpasses lige netop de motiver, formater og størrelser, I har behov for. Kontakt os, hvis I ønsker et særligt motiv eller et af vores standardmotiver på PVC-plader i specialmål.

Montering

Den tynde PVC-plade er nem at montere; den opklæbes blot med de fastgjorte striber af dobbeltklæbende tape og laver ikke luftlommer eller krøller. Vi anbefaler at bruge en tør, blød klud til at trykke pladen fast med, så I undgår mærker og ridser ifm. monteringen. Kontakt os, hvis I ønsker professionel montering af jeres motiver.

Rengøring og vedligehold
Støv og snavs kan fjernes med en opvredet klud eller ved støvsugning med en blød børste.